lunes, 10 de junio de 2013

Un poc d'història de la unitat....



     1. Cerca informació sobre l'època de l'imperialisme. N'has d'explicar les causes també.
     2. Cerca informació sobre el Canal de Suez.
     3. Explica tot el que sàpigues sobre la Conferència de Berlin.
     4. Explica els avenços que varen introduir els europeus a les colònies.


           1.L'imperialisme és l'expansió del propi territori o de la pròpia influència a base de dominar altres països i formar una unitat. La dominació pot ser territorial, com passava al colonianisme, cultural o econòmica, o una combinació dels tres factors.

           2.
El canal de Suez (en àrab: Qanā al-Suways) és un canal artificial que enllaça la mar mediterrania amb la mar roja a través de l'istem de Suez i aïllant la península del sinai. El canal, que des de 1957 es troba en territori egipci, fou construït per Ferdinant de l'eseps entre els anys 1859 i 1869.
La seualongitut és de 162,2 km i uneix les poblacions de Port saïd (a la riba mediterrània) i suez (a la costa del Mar Roig). Aquest canal té una enorme importància per a l'abastiment europeu de petroli i pel comerç mundial en general puix permet la comunicació marítima entre Europa i Àsia sense necessitat de circumval·lar el continent Africà pel cap de bona esperanza(sud africà).

            3.La Conferència de Berlín o Tractat de Berlín (en alemany: Kongokonferenz) foren unes conferències realitzades entre el 15 de fabrer de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada pel regne de portugal i organitzada pel Canseller alemany otto von bismark amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejaven l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica.

            4. - Van construir grans infraestructures per poder-se comunicar amb els territoris conquerits.
- Van aixecar noves ciutats.
- Va haver un canvi demogràfic molt fort.
- Van prendre mesures higièniques i això va fer que disminuïes la mortalitat dels indígenes provocant un augment de població. Per culpa de aquest augment es va produir una subalimentació.
- Es van crear noves escoles per combatre l’analfabetisme.
- Recolzaven l’aculturació, que vol dir transmetre la seva forma de vida als pobles conquerits.


No hay comentarios:

Publicar un comentario